Hidrotork Kriko İle Bina Kaldırma

Hidrotork Kriko İle Bina Kaldırma, Krikolar çok ağır yüklerin kaldırılması ya da taşınması için güç dengesi sağlayan ve malzeme kaldırmaya yarayan cihazlara verilen isimdir. Kriko kelimesi, kaldırma cihazı demektir ve teknik bir yöntem kullanılarak tercih edilir. Bu anlamda ihtiyaç duyulan bir malzemedir. Kriko ile bina kaldırma sistemler genel olarak inşaat halindeki evleri kaldırmak için kullanılır. Kuvvet uygulamak için ana malzeme krikoya bağlanır. Genellikle mekanik kriko veya hidrolik silindir tercih edilir.

Kriko tercih ederken evin ağırlığını öncelikle göz önünde bulundurmak gerekir. Elde edilen ağırlığı 4’ e böldükten sonra, işlem yapılır.  Küçük bir evi kaldırmakla büyük bir evi kaldırmak arasında çok fazla fark vardır. Küçük bir binada, köşe kısımlara dört tane mekanizma koyulur. Daha çok büyük kısımlara kurulum yapılır. Kütlelerin hesaplanmasının ardından mekanizma çeşidi belirlenir. Krikoya tekerle takılır ve şişirilir. Kaldırma alanından zemine olan mesafenin 30 cm’ yi aşmaması gerekir. Aştığı zaman, makaslı mekanizmanın kullanımı gerekir.

Kroki Türleri Nelerdir?

Krikolar, mekanizma türüne göre farklı bölümlere ayrılır. Mekanik, hidrolik gibi çeşitleri vardır. Kriko ile bina kaldırma sistemleri çok fazla tercih edilir. Hidrolik krikolar bu alanda daha çok başarı sağlar. Bunun sebebi  kuvvet kaldırma hareketine göre daha başarılı olmasıdır. Bu yüzden hidrolik kriko daha fazla tercih edilir ve pahalı bir sistemdir. Makina kriko sistemindeki mantık, makinayı hareket ettirmektir. Çoğu makina için oldukça başarılıdır. Dönme esneklikleri oldukça fazladır. Kriko ile bina kaldırmak esneklik olduğu için kolay bir şekilde yapılır.

Kroki İle Bina Kaldırma Nasıl Yapılır?

Kroki ile bina kaldırmanın kolaylığı, iş, ağırlık ve kaldırma noktalarının kaç tane olduğuna bağlıdır. Burada bir binayı yükseltmek için Jack kullanmak yeterli olacaktır. Ancak, bu sistem sadece küçük binalar da tercih edilir. Kriko ile bina kaldırma tek bir asansör ile yapılır. Köşelerin dikey çıkıntıları vardır ve evin dekorasyonu da bu konuda önemlidir.  Kapılar ve pencere çerçeveleri doğru bir şekilde çıkarılmalıdır. İki tane kaldırma mekanizması kullanılıp, deformasyonun önüne geçilmesi gerekir. Bir duvarı bir anda kaldırmak için dört tane cihaza ihtiyaç duyulur. Uzun duvarlar için daha fazlasına da ihtiyaç olabilir. Bu kaldırma sonrası küçük onarımlar yeterli olacaktır.

Bina Kaldırmada Alınacak Önlemler

Hidrotork Kriko İle Bina Kaldırmadan önce elektrik sistemi, su tesisatı, drenaj, internet kabloları, gazlar kapatılmalıdır. Yeraltı ile olan iletişiminde kesilmesi gerekir. Bu önlemlere  uyulmaması, binanın kaldırılmasına engel olabilir. Bu da binaya zarar verir. Kriko ile bina kaldırma sistemleri  birçok şekilde yapılabilir. Önemli olan hazırlık aşamasıdır.

Bina Kaldırırken Kriko Kurulumu Nasıl Yapılır?

Kurulum binanın temeline bağlı olarak yapılır. Dikdörtgen girintiler, laminasyon için gereklidir. Bunların mutlaka kesilmesi gerekir. En önemli şeylerden biri de kurulum yerinin düzgün olmasıdır. Bu yer düz olmalıdır. Yükseklik ayarı tripod tercih edilir.  Kaplamalar için kullanılan ahşap levhalar 20 cm olmalıdır. Binanın doğru bir şekilde kaldırılması için, binanın kriko kurulumunun mutlaka doğru olması gerekir.

Alt çıkıntılar da çürüme varsa, tüm zeminin üzerine asansörün üstünün yerleşmesi için, delikler açılması gerekir. Taç sağlam mı diye kontrol edilmelidir. Kriko çalışırken silindir çubuğun dikliğinin nasıl olduğu da önemlidir ve bu hususa dikkat edilmelidir. Eğildiğinde zaman kaldırma mekanizması  çökebilir. Kriko dik olmazsa evin kayması veya yana doğru düşmesi gibi riskler bulunur. Her durumda, kazaları önüne geçmek için,  için kriko altına metal levhalar koyulması gerekir.

Kroki İle Bina Kaldırmada Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Kriko ile bir ev yapılırken tekniğe mutlaka önem vermek ve her şeyi kurallarına uygun şekilde yapmak gerekir. Binanın tam olarak düşmemesi ya da yıkılma olmaması için talimatlar çok önemlidir.

Krikonun kaldırma kütlesi binaya göre daha fazla olmalıdır. Mümkünse 4 den az vinç kullanmamaya dikkat edilmesi gerekir. Ev eşit bir şekilde yükseltilmelidir. Yanlış hizalama sonucu devrilmeye olabilir.  Uygulanan desteğin, binanın ağırlığı ile uyumlu olması gerekir. Jack’in bacaklarının sağlamlığı çok önemlidir. Evi yükseltmek için farklı teknikler kullanılabilir. Binanın hidrolik olarak hareket etmesi sağlanır.  Böyle bir işi tek başına yapmak gibi bir durum söz konusu değildir. Profesyonel olarak destek almak gerekir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın